TÁMOP 3.1.4 (2009-2010)

"Luca, a boszorkány" témahét

Nyomtatás

2009. december 14.-18. között a TÁMOP pályázathoz kapcsolódóan, a TŰZ modulon belül óvodánkban a Luca napjához köthető népszokásokkal, hagyományokkal ismerkedhettek meg a gyermekek játékos módon.

Igazi boszorkánykonyhává változott át a nagycsoportosok szobája, megtelve kedves varázslatokkal, bűbájjal. A boszorkanövendékek kipróbálhatták a bájitalkeverést, a varázslást. Boszibált rendeztek, fekete ruhába bújtak, táncoltak denevérekkel, seprűn lovagoltak, bográcsban főztek, fekete pókokkal, boszorkányokkal díszítették a szobát.

Felelevenítették a Luca napi népszokásokat is: sütöttek Luca pogácsát, vetettek Luca búzát, kotyolni mentek, aranyvesszőt hajtattak, Luca kalendáriumot készítettek, fokhagymával védekeztek a rontás ellen.

A támahét beszámolója

Prezentáció

Képek

"Kék Bolygó" óvodai projekt

Nyomtatás

A projekt célja:

- A gyermekek környezettudatos magatartás alakítása, fejlesztése.
- Alapvető környezeti- és természetvédelmi szabályokkal való ismerkedés.
- A családok környezettudatos attitűdjének formálása a közös programok során.
- A projekt résztvevőinek a Föld, a természetes vizek védelméhez való pozitív hozzáállásának, felelősségérzetének alakítása.

A projekt leírása, beszámolója

Prezentáció

Képek

„ÁTKAROLÓ” - óvodai beilleszkedést segítő program

Nyomtatás

Az innováció célja:

A településünkön és óvodánk vonzáskörzetéhez tartozó és ott élő családok gyermekeinek sikeres, teljes körű és tartós beóvodáztatásának segítése tervszerű előkészítése, bevezetésre, alkalmazásra való módszerek, feladatok egymásra épülésének, egymásutániságának, összefüggéseinek feltárása,
különös tekintettel a szülőkkel való együttműködésre, a partneri viszony kiépítésének, hatékony működtetésének fontosságára.

A program leírása 

Képek